Bună la pat

Bună la pat (3)

Pe la unu de noapte mi-am dat seama că liniştea deja îmi vuia de 3 ore în gînd, în editură nu mai era nimeni, rămase doar lumina în biroul meu.Mai aveam cîteva pagini de citit şi le-am savurat foarte repede, lăsînd foile redactate şi corectate pe biroul Donnei, cu un bilet.

„Publică, te rog romanul!Kent a descoperit o comoară.Romanul o să fie un bestseller.”

Afară fulguia nemaipomenit de frumos.Locuiam la 6 cartiere de editură şi m-am convins că am nevoie de o lungă plimbare.M-am ascuns în fularul meu rosu ca o ţestoasă în carapacea sa, iar fulgii din stradă mi se aşterneau pe părul meu întins de dimineaţă.

Nu aveam emoţii legate de Vincent, şi demult am învăţat să-mi deconectez sentimentele faţă de el.L-am cunoscut la o petrecere organizată de compania lui.Amber m-a luat de mînă şi doar m-a dus să beau multă tequila după o zi în care am stat închisă în birou cititnd texte şi corectînd.Cînd l-am văzut, mi-am rostit doar : „Doamne, ce bărbat frumos.”

E un bărbat puternic, şi nu o spun din considerente sportive, dar avea izul ăsta de multă încredere în sine, atitudine de bărbat cu cap şi serios.Aveam destul de multă tequila în mine atunci la moment dar am analizat destul de bine şi clar culoarea brună a părului lui, densitatea ochilor lui verzi, zîmbetul lui larg şi cinstit.Nu-mi puteam explica de ce atunci i-am făcut cu ochiul.Mi-a zîmbit scurt şi îşi continuase cu interes dialogul cu domnii de lîngă el.Eu mi-am aprins încă o ţigară şi doar mă gîndeam că iarăşi am dat-o îm bară.Dar nu era de mirare, astfel de bărbaţi nici cum nu se lipeau de mine, iar cei ca Vincent se culcau doar cu fete ca Jeniffer, modele pe dinafară şi cele mai curve pe dinăuntru.

Eu mă simţeam ca Bridget Jones, tot vroiam să slăbesc şi să mă las de fumat.Desigur, nu concepeam că era să-mi petrec noaptea cu el, la mine acasă, iar dimineaţă el va rămîne lîngă mine pînă m-am trezit şi mi-a făcut şi cafea.După încă vrio 2 sau 3 pahare de tequila, că deja nu mai simţea gustul de sare şi lime pe limbă, am auzit glasul lui sexy în spatele meu.Eu zîmbeam ca un retardat şi nu mă puteam sătura de buzele lui întinse în zîmbet larg şi frumos.

Am discutat despre muncă, cine şi ce face, pe unde a călătorit, ce am văzut, despre ce a citit ca mai apoi să mă trezesc izbită de uşa mea de intrare, sărutată şi pipăită prin haine peste tot.Avusem parte de o noapte plină de sex, abia dacă încercam să nu adorm la ultimul act.

Dimineaţa m-a găsit în braţele lui şi cu o durere de cap uriaşă.Şi aşa au trecut aproape un an şi ceva de cînd ne culcăm împreună.După vrio 3 saptămîni, am conctretizat relaţia noastră, el nu vroia să fie legat cu iubire şi cine romantice, eu nu vroiam să sufăr.El mi-a promis că nu mă înşeală, eu am promis că nu mă îndrăgostesc.Îmi era atît de bine uneori împreună că în gîndul meu strigam cu multă putere cît de mult îl iubesc, ca m-ai apoi fericirea asta să mă dezbrace de tot ce am şi să-mi dau seama că încă nu e aşa.M-am deconectat, aşa cum au făcut medicii cu mătuşa Mary, după o lungă luptă cu cancerul, intrase în comă iar după 3 saptmînii, totul s-a decis la deconectarea aparatelor ce o ţineau în viaţă.Eram prezentă şi urmăream cu oroare cum respiraţia tot mai puţin şi mai puţin îi ridica pieptul.Mie frică să mor, nu cred că aş putea să mă refac dacă aş privi cum îmi dispare un om drag mie sau ar înceta să mai respire brusc,cu mătuşa fusese altceva, înţelegeam destul de bine că în sfîrşit, ea şi-a găsit pacea după un chin destul de lung.

Vincent mă făcea să mă simt femeie, şi o femeie care e demnă de el, doar că nu e momentul acum, încă nu.Primeam compliment chiar şi atunci cînd îmi uram reflecţia în oglindă.Mă privea prea bine şi avea un zîmbet prea sincer pentru a mă minţi.

Atîtea gînduri, prima noastră întîlnire, primul nostru sex iar timpul de afară nu înceta să fulguiască peste oraş.Cred că aveam deja mai mult de o oră de cînd las urme prin zăpadă şi bine că la timp am ridicat privirea  să vad că ajunsem la strada mea.Simţeam cum îmi răguşise şi gîndul de la atîta frig.Nu aveam chef deloc să-mi scot mîinele din palton şi să încerc să scot cheile din geantă.

Am păşit atent pe prima treaptă a scării, fără să observ că motorul unei maşini parcate lîngă intrare încă mai torcea la 2 de noapte.

-Alexa!

Am reuşit să mă sperii şi să scap cheile care nu le puteam împinge în încuietoarea îngheţată.Vincent deschide fereastra şi aştepta nedumerit să cobor la el.

-Mă aştepţi demult?

-Ai cam uitat de casă azi, şi nici telefonul nu-l ridici.

-Cum m-ai sunat?l-am privit surprinsă cautînd prin buzunare telefonul.-Uite, s-a descărcat.

M-a luat de mîini simţind cît sunt de reci.

-Ai venit pe jos?Ai înnebunit?

-Vroiam să trag o gură de aer.

-Alex, chiar acum mergem la mine, ai nevoie de o baie fierbinte, mult ceai şi sex.

Am zîmbit după ce a rostit sex, ştiam că astăzi voi avea parte de foarte multe emoţii sau orgasme, pentru că Vincent avea poftă de mine cu adevărat dacă mi-a spus de sex şi nu m-a dezbrăcat întîi.

Priveam la oraşul care deja era dus în somn, plin de mormoane de zăpadă iar fulgi dansau atît de frumos în lumina felinarilor.

-Doamne, Vincent,în curînd e crăciunul.

Mi-a zîmbit şi m-a strîns de mînă în semn că da.Luminiţe, Moş Crăciun, ghirlande, beculeţe colorate toate astea împîngeneau oraşul iar eu abia acum observasem.

-Trebuie să mă las de muncă!Nu am fost în centru de o mie de ani.

Vincent, ca de obicei era atent la drum, dar mă făcea să mă simt ascultată.A parcat maşina şi a venit şi m-a luat de mînă.Nu am fost demult la el, pentru că mai des rămîneam la mine, pentru că lui îi este foarte aproape la muncă, la fel cum şi mie.Apartamentul lui se afla la capătul celălalt al oraşului.

Închise uşa după mine şi aştepta să-mi dau jos paltonul ca să-l poate agăţa în cuier.Atunci am forţat destul de mult glasul ca să poată ieşi nodul pe care îl simţeam de amiază.

-Vincent, ai de gînd să-mi spui că pleci?

Advertisements

2 thoughts on “Bună la pat (3)

  1. Nu ca ar fi niste bred, adica e, dar sa nu te descurajeze asta, cu toate ca despartirea in preajma Craciunului e un cliseu, real thing, been there, done that, dar e cliseu, principalul e sa lasi spatiu dupa punct.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s